Mistä löydän tietoa taloautomaatiosta?

Mistä löydän tietoa taloautomaatiosta?

Taloautomaatiosta ja älykodin vimpaimista ja on asiaa netti pullollaan. Alkaessa perehtymään aiheeseen on kuitenkin alussa vaikea hahmottaa kokonaisuutta ja löytää oleellista kaipaamaansa informaatiota. Kokosin tähän postaukseen parhaita tietolähteitä sekä perusteista, että tiettyihin teknologioihin ja tuotteisiin liittyen. Linkit on jäsennelty aihealueittain ja sivustot ovat suomenkielisiä ellei muuta mainittu.

Listausta päivitetään jatkuvasti!

KNX yleistä tietoa

KNX Finland ry – KNX-tietoa kuluttajille

KNX User Club Finland – Virallinen KNX-käyttäjien ryhmä Facebookissa

KNX laitevalmistajien tuotetietoa

KNX tuotteita valittaessa talonrakentaja on kiinnostunut yleensä näkyviin jäävään osaan eli painikkeiden ja anturien ulkonäköön. Taloautomaatiosuunnittelijasi ja urakoitsija osaavat valita kustannustehokkaimmat toimilaitteet eli sähkökeskukseen tulevat kytkinyksiköt, valonsäätimet, lämmitysohjaimet jne. tarpeitesi perusteella. Tekniikasta kiinnostuneet löytävät toki tuotetiedoista huimasti ideoita ja mahdollisuuksia joista älykoti suoriutuu. Muistathan, ettei koko KNX-järjestelmän tarvitse olla saman laitevalmistajin tuotteita, kaikki ovat keskenään yhteensopivia.

ABB – Suomalaisiin sähkökalustesarjoihin (Impressivo) sopiva, laaja tuotevalikoima

Schneider Electric – Suomalaisiin sähkökalustesarjoihin (Exxact) sopiva, laaja tuotevalikoima

UTU Oy – Hager KNX tuotteet

Gira – Sähkökalusteet, laaja KNX-tuotevalikoima, myös taloautomaatioserverit vaativien ohjausten tekoon

Zennio – Edullisia KNX-tuotteita älykodin perustaksi

Loxone taloautomaatiojärjestelmä

Loxone (englanniksi) – Itävaltalainen älykotijärjestelmä, jonka Miniserver-keskusyksikkö on hinta-laatusuhteeltaan myös monipuolinen lisä KNX-järjestelmän ohjaukseen. Mahdollistaa käyttöliittymän (wifi ja internet) Android ja Apple mobiililaitteille, tehokkaat kalenteritoiminnot ja paljon muuta.

Rakentajabloggareiden postauksia taloautomaatiosta

White House

Musta Puutalo

Pihkala

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *