KNX ja Loxone

KNX – standardoitu taloautomaation selkäranka

KNX on kansainvälinen kiinteistöautomaatiostandardi, jonka pitkä historia ja mukana olevat suuret valmistajat varmistavat jatkuvuuden ja valtavan määrän mahdollisuuksia. Järjestelmä perustuu väylätekniikkaan, jossa ei ole varsinaista keskusyksikköä. Järjestelmään asennetaan vain halutut laitteet, kuten himmentimet ja päälle/pois-toimiset ohjaimet valaisimille, painonapit valaistuksen ja valaistustilanteiden ohjaukseen, termostaatit lämpötilan säätöön ja liiketunnistimet toimintojen ohjaamiseen läsnäolon perusteella. Nämä laitteet kytketään yhteen kaapeloimalla laitteelta toiselle ja ohjelmoidaan halutut toiminnot.

KNX:n suosio on varmistanut sen, että siihen on olemassa lukuisia yhdyskäytäviä laitteiden ja muiden järjestelmien integrointia varten. Useimpia IV-koneita ja ilmalämpöpumppuja pystytään ohjaamaan sen kautta, ohjausmahdollisuuksien laajuus mallista riippuen. KWh-mittaria voidaan lukea väylään ja rajoittaa sähkönkulutusta haluttuina aikoina. IoT tulee, oletko valmis?

Käyttöliittymänä järjestelmässä toimivat painonapit ym. sensorit, kosketusnäytöt, älypuhelin/tabletti/web-pohjaiset appsit tai jopa puhe-ohjaus.

Loxone – Ohjaa kotiasi mistä vain

Loxone Miniserver on todellinen älykodin tehostarttipakkaus. Keskusyksikkö sisältää 8 relelähtöä, 8 digitaalista sisääntuloa painonappeja muita ”on/off” antureita varten, 4 analogista 0-10V lähtöä ja 4 sisääntuloa. Mikä parasta, Loxone Miniserverissä on vakiona KNX-väylä. Laitetta voidaan siis käyttää olemassa olevan järjestelmän visuaalisena käyttöliittymänä ja sen kanssa voidaan käyttää esim. kaikkia KNX-himmentimiä.

Loxoneen on saatavilla lukuisia laajennuksia, mm:

  • Rele (14x 16A)
  • Himmennin  (1x400W, 3x210W)
  • DMX
  • 1-wire
  • DALI
  • EnOcean
  • Monihuoneaudio

Lue lisää valmistajan nettisivuilta